• KONTAKT

  MØBELSNEDKER
  Jacob Schou
  Bakkebjergvej 30
  3230 Græsted
  mobil +45 2818 7583
  mail: info@jacobschou.dk

OM SAUNTEBORDET

Definitionen på et bord er faktisk kun en flade, som er hævet parallelt over gulvet. Det afgørende er, hvordan den kommer til det på en stabil og elegant måde.

Jeg har altid haft et godt øje til stabile og stærke konstruktioner, som samtidig giver mening. Broer, kraner, cykler og f.eks. Storebælts Broen er efter min mening et godt eksempel. Jeg syntes den er afsindig smuk, selv om det sikkert aldrig har været meningen. Gode praktiske løsninger bliver ofte smukke af sig selv.

Så da jeg lavede Sauntebordet, tænkte jeg først og fremmest på hvordan jeg på den mest stabile, rationelle og solide måde kunne få en bordplade med 3 planker til, at ligge fast “svævende” 70 cm over gulvet.

Bordet er lavet udelukkende i træ, så jeg har kigget efter alle de gamle og vel afprøvede samlemetoder, brugt min viden om træets styrke og set på proportionerne i det samlede billede.

Så har jeg selvfølgelig også kigget på den praktiske anvendelighed. Størrelse i forhold til antal personer. Hvilken afstand er bedst når man sidde over for hinanden? Hvor placere man bordbenene, så de sidder mindst i vejen? Hvilken højde er behagelig? kan man sidde for bordenden? kan stolene kommer ind under bordet ?  Hvor skarpe/runde kanter kan man leve med?  Skal det være nemt at vedligeholde?

Og der har været justeringer undervejs. Benene behøver f.eks ikke at være særligt tykke for at være stærke, men det giver mere “tyngde”, hvis de har lidt volumen.

konstruktion_1500x800_rettet

 VEDLIGEHOLDELSE

Mine møbler, behandles enten med olie eller sæbe. Det giver beskyttelse af træet og tillader samtidig, at man kan se og mærke det gode træ.

Oliebehandlede borde skal til dagligt, bare tørres over med en fugtig klud. Når man synes træet er lidt mat i det( typisk 1-2 gange om året), kan man give det et tyndt lag olie. Brug olier som er beregnet til indendørs brug. Enten til gulve, møbler eller bordplader. De indeholder som regel også lidt voks, som er med til at gøre fladen blød og smudsafvisende.

Sæbebehandlede flader tørres af med en fugtig klud og gives opløste sæbespåner så tit man gider.